14. 08. 2011. IRISH STEP DANCE


Bavaria Nomad Summer Fest 14.8. - Velika pozornica Bavaria Nomad Summer Festa treći dan ugostiti će svijetski poznatu plesnu predstavu.


Irish Step Dance


Irish Step Dance je kazališna predstava step dancea koja oduševljava gledatelje diljem svijeta još od davne 1968 godine.
Ova vesela skupina plesača nastupa u Posušju, 14.8. u sklopu Bavaria Nomad Summer Festa s početkom u 21 sat.Tradicionalni irski step je ples za koji je potrebna gracioznost, preciznost i fizička sposobnost, a prepoznatljiv je po brzim pokretima nogu, dok je ostatak tijela statičan. Izmislili su ga Kelti i raširili diljem Irske, a tri stoljeća kasnije taj je ples postao popularan u cijelom svijetu. Kroz stoljeća ples se razvijao i mjenjao, a širili su ga učitelji plesa zvani Dance Masters obilazeći irska sela. Svako selo je smatralo iznimnom čašću dolazak Dance Mastera, a njihov rad je urodio prvom plesnom školom u Kerryju, pa u Corku i Limerick Countryju.


Osim zabave, irski step dance ljudi su koristili kao zaštitu, pa su katolici, u doba burnih vjerskih previranja, pri seoskim okupljanjima postavili mladog dečka ispred ulaza, koji bi u slučaju približavanja vojnika stepom upozorio ljude na opasnost. Samo je muškarcima bilo dozvoljeno plesati i učiti druge, no početkom 20 stoljeća to se promjenilo, pa su i žene počele plesati taj energični i veseli ples, kao i podučavati.


Energija pokreta, glazba, plesači koji plešu kao jedno u posebnom ritmu, oduševili su sve gledatelje koji su poželjeli zaplesati s njima. Show je uzbudljiva epska priča koja opisuje doživljaje irskih Kelta kroz povijest. Bogato opremljen kostimografijom, show vodi kroz prošlost i sadašnjost, kroz tradicionalni ples i moderni balet, uz scensku tehnologiju koja je omogućila da se tisućljetna priča ispriča u sadašnjosti.
Početak koncerta u 21h. Određena količina karata u preprodaji  5KM. Više informacija o prodajnim mjestima karata na : INFO TICKETS  
Nakon koncerta veliki after party u Elephant bar-u. Za after party poželjno rezervirati svoje mjesto na vrijeme, info/rez. +387 63 431 341. Na taj isti broj već sada je moguće rezervirati i VIP mjesta koja će biti omogućena tijekom koncerta.

Mali dio atmosfere koji Vas očekuje 14.08. :